FAQ items aan het laden...

Italiaanse theepotjes

Italiaanse theepotjes

Thee drinken in Italie is niet alleen lekker, maar ik heb ook ontdekt dat het een heel leuke manier kan zijn om de Italianen op de foto te zetten.

Nadat we waren ingetrokken in het hotel gingen we de buurt verkennen en kwamen terecht in een gezellig klein koffiehuisje. De Italiaanse koffie-tentjes zijn meestal niet zo groot. Vaak bestaan ze alleen uit een bar waar iedereen staande zijn koffie, thee of alcoholische drank aan drinkt.  Dit is ook goedkoper dan wanneer je gaat zitten aan het tafeltje.

De barkeeper en zijn vrouw bedienden ons. Het was al later op de dag. Ze waren niet erg vrolijk en spraken geen woord Engels. Maar met wat handen en voetenwerk lukte het uiteindelijk wel duidelijk te maken wat we wilden drinken.

Omdat ik dit keer toch echt liever Italianen wilde fotograferen zoals ze zijn, kreeg ik een idee. Ik maakte een foto van het theepotje en kopje wat op de bar stond. Omdat ik een vrij grote groothoeklens op de camera heb zitten kreeg ik op die manier gelijk de mensen achter de bar te pakken zoals ze waren, niet geposeerd en toch lekker dichtbij. Soms zag ik later op de foto dat ik toch niet zo onopvallend bezig was als ik dacht.

Ieder potje thee wat ik heb besteld is tijdens de rest van de vakantie op de foto gezet. En geloof me; ik heb heel veel kopjes thee ingeschonken 🙂 al was het maar een week.

Al met al een leuke herinnering aan alle plaatsen waar we zijn geweest, al reizend door de hak van Italie. En ook leuk om met jullie te delen denk ik.

Italiaanse theepotjes2017-10-28T17:26:01+02:00

Dieren fotografie: Bolletje

Dieren fotografie: Bolletje

 

Dieren fotografie is erg leuk. Dat heb ik onlangs ontdekt. Toen ik op bezoek was bij Edyta vertelde ze me dat haar hondje al 11 jaar oud was. Voor een hondje is dat dus al vrij oud. We hadden even zitten rekenen en kwamen er op uit dat hij toch al tegen de 80 jaar mensenleeftijd liep

De laatste tijd was ik veel bezig geweest in mijn studio om mooie licht-instellingen van de oude meesters uit te proberen. Zo’n hondje, geliefd door zijn baasje en al vrij oud, zou dan toch best ook wel eens op zijn mooist mogen worden vastgelegd. Ik stelde dus voor dat ze hem maar eens mee moest nemen naar mijn studio.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat mijn relatie met Bolletje, want zo heet hij, niet al te best was tot op dat moment.
Jaren geleden had ik hem een keer spontaan willen aaien en dat draaide uit op een flinke beet in mijn vinger. Daarna had ik hem dus nooit meer aangeraakt. Dat spreekt voor zich.

Toen Edyta binnenkwam met Bolletje was het voor mij een ander hondje. Hij kwam met een totaal andere energie naar me toe en spontaan aaide ik hem over zijn bolletje. Door de reactie van Edyta merkte ik pas wat ik had gedaan. Vanaf dat moment was er iets in de relatie met het hondje veranderd, we waren vrienden geworden. Hij liep constant achter me aan en poseerde gewillig voor de camera.

Het was mijn eerste ervaring met het fotograferen van dieren in de studio. Ik vond het geweldig!

Wat ook erg leuk is om te vermelden is dat het initiatief om hem te fotograferen heeft geleid tot de oprichting van een speciale pagina van Bolletje op Facebook, waar Edyta meer schrijft over het leven van Bolletje 🙂

 

 

Dieren fotografie: Bolletje2017-10-27T07:20:31+02:00
Ga naar de bovenkant