Dieren fotografie: Bolletje

 

Dieren fotografie is erg leuk. Dat heb ik onlangs ontdekt. Toen ik op bezoek was bij Edyta vertelde ze me dat haar hondje al 11 jaar oud was. Voor een hondje is dat dus al vrij oud. We hadden even zitten rekenen en kwamen er op uit dat hij toch al tegen de 80 jaar mensenleeftijd liep

De laatste tijd was ik veel bezig geweest in mijn studio om mooie licht-instellingen van de oude meesters uit te proberen. Zo’n hondje, geliefd door zijn baasje en al vrij oud, zou dan toch best ook wel eens op zijn mooist mogen worden vastgelegd. Ik stelde dus voor dat ze hem maar eens mee moest nemen naar mijn studio.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat mijn relatie met Bolletje, want zo heet hij, niet al te best was tot op dat moment.
Jaren geleden had ik hem een keer spontaan willen aaien en dat draaide uit op een flinke beet in mijn vinger. Daarna had ik hem dus nooit meer aangeraakt. Dat spreekt voor zich.

Toen Edyta binnenkwam met Bolletje was het voor mij een ander hondje. Hij kwam met een totaal andere energie naar me toe en spontaan aaide ik hem over zijn bolletje. Door de reactie van Edyta merkte ik pas wat ik had gedaan. Vanaf dat moment was er iets in de relatie met het hondje veranderd, we waren vrienden geworden. Hij liep constant achter me aan en poseerde gewillig voor de camera.

Het was mijn eerste ervaring met het fotograferen van dieren in de studio. Ik vond het geweldig!

Wat ook erg leuk is om te vermelden is dat het initiatief om hem te fotograferen heeft geleid tot de oprichting van een speciale pagina van Bolletje op Facebook, waar Edyta meer schrijft over het leven van Bolletje 🙂