Italiaanse theepotjes

Thee drinken in Italie is niet alleen lekker, maar ik heb ook ontdekt dat het een heel leuke manier kan zijn om de Italianen op de foto te zetten.

Nadat we waren ingetrokken in het hotel gingen we de buurt verkennen en kwamen terecht in een gezellig klein koffiehuisje. De Italiaanse koffie-tentjes zijn meestal niet zo groot. Vaak bestaan ze alleen uit een bar waar iedereen staande zijn koffie, thee of alcoholische drank aan drinkt.  Dit is ook goedkoper dan wanneer je gaat zitten aan het tafeltje.

De barkeeper en zijn vrouw bedienden ons. Het was al later op de dag. Ze waren niet erg vrolijk en spraken geen woord Engels. Maar met wat handen en voetenwerk lukte het uiteindelijk wel duidelijk te maken wat we wilden drinken.

Omdat ik dit keer toch echt liever Italianen wilde fotograferen zoals ze zijn, kreeg ik een idee. Ik maakte een foto van het theepotje en kopje wat op de bar stond. Omdat ik een vrij grote groothoeklens op de camera heb zitten kreeg ik op die manier gelijk de mensen achter de bar te pakken zoals ze waren, niet geposeerd en toch lekker dichtbij. Soms zag ik later op de foto dat ik toch niet zo onopvallend bezig was als ik dacht.

Ieder potje thee wat ik heb besteld is tijdens de rest van de vakantie op de foto gezet. En geloof me; ik heb heel veel kopjes thee ingeschonken 🙂 al was het maar een week.

Al met al een leuke herinnering aan alle plaatsen waar we zijn geweest, al reizend door de hak van Italie. En ook leuk om met jullie te delen denk ik.